Sander Duivestein (1971) is onderzoeker bij het Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie(VINT) van Sogeti waar hij de trends op het gebied van nieuwe media en nieuwe technologie bijhoudt en analyseert.
Sander organiseerde op 1 augustus 2003 de allereerste flashmob in Nederland. Overweldigd door het succes (welgeteld 8 man sprongen als een kikker over de Dam onder het wakend oog van de nationale media) besloot hij hier meer mee te gaan doen. Hij richtte het weblog Jaggle.nl op en richtte zich enige tijd op het verspreiden van ongein. Op het hoogtepunt bezochten 50.000 mensen dagelijks deze website. Hij liet via deze blog zien dat het mobieltje van Paris Hilton te kraken is, dat je de Playboy foto’s van Bridget Maasland voortijdig kan laten uitlekken en dat de creditcards van Google te hacken zijn. Tijdens het dieptepunt van de crisis deed hij zich enige tijd voor als Wouter Bos op Twitter.
Nadat Sander weer eens aangeklaagd werd vanwege postings op zijn weblog, zag hij in 2005 opnieuw het licht: voortaan besloot hij zijn ervaringen en kennis aan te wenden voor een hoger doel. Hij werd senior analist aka trendwatcher voor het Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie (VINT) van Sogeti. In die hoedanigheid heeft hij meerdere boeken geschreven.Me the Media (2008) waarin de opkomst van sociale netwerken zoals Facebook en Twitter besproken worden, Collaboration in the Cloud (2010), één van de eerste boeken over cloud computing, Don’t Be Evil (2010) een manifest voor een duurzame maatschappij en recentelijkThe App Effect (2012), een Post-PC boek over hoe smartphones, tablets en andere devices een verandering in ons informatie gedrag realiseren en daarmee de gehele economie op haar kop zet. Daarnaast is Sander de auteur van een tweetal trendrapporten We the Web (2011), over de toekomst van het web en De Zwarte Kant van Sociale Media (2012), waarin hij stilstaat bij de negatieve kanten van sociale media.
Op dit moment werkt Sander aan zijn nieuwste boek over het fenomeen Big Data. De voorlopige werktitel van het boek is Recorded Future en het komt begin 2013 uit. Tevens legt hij de laatste hand aan een boek We Are Legion over digitale anticulturen zoals Anonymous, Wikileaks, Occupy en The Pirate Bay en het effect dat deze bewegingen hebben op het bedrijfsleven en de maatschappij. Ook schrijft Sander op frequente basis voor de weblogs van Frankwatching, Marketingfacts, Twittermania en het Brabants Dagblad.
Sander spreekt op nationale en internationale podia. Zijn presentaties zijn op maat gemaakt en houden de mensen op het puntje van de stoel.